8. toukokuuta 2019

Q1/2019

Vaikka alkuvuosi on jo kaukana takana niin palataan vielä hetkeksi ensimmäiseen vuosineljännekseen. Sijoitusportfolioni koostuu vuokrattavista asunnoista/liiketiloista, suorista osakesijoituksista, rahastoista ja talletuksista.

Vuosien tauon jälkeen palasin suoran osakesijoittamisen pariin. Salkku ehti uinua muuttumattomana pitkään ja ensimmäinen ajatus oli lähteä muokkaamaan salkusta tähän ajankohtaan, tietotaitoon ja tavoitteisiin nähden fiksumpaa. Salkussa on jonkin verran vanhaa tappiota, joiden osalta haluan hieman suunnitella niiden optimia realisointihetkeä.

Ensimmäiset muutokset toteutin Q1:n aikana. Näihin kuuluivat Rapalan myynti tappiolla ja Tokmannin hankinta tilalle. Alkuvuosi oli kaikenkaikkiaan iloista kurssirallia, ja osakesalkku rallatteli ensimmäisen kvartaalin aikana mukavan 6,48% ylöspäin. Tämä oli kuitenkin selvästi vähemmän kuin indeksi.

Koko salkun kehitys 1-3/2019 graafina

Ensimmäisen neljänneksen aikana osinkoja maksoi Fiskars. eQ:n rahastoista olen jostain syystä aikanaan ostanut tuotto-osuuksia, joista maksettiin maaliskuussa 2019 tuotto ulos, joka taas sijoitetaan suoraan rahastoon uusiksi. Nykyisellään en ko. osuuksia haluaisi pitää, sillä häviän tässä operaatiossa tuottojen osalta merkintäkulun. Mutta toisaalta, jos myyn osuudet realisoituu salkusta sen verran tuottoa verolle, että keskityn toistaiseksi ratkomaan muita ongelmia salkussa. Näiden lisäksi löytyy muutama jäänne Seligsonin rahastoja, joiden kohtaloa pitäisi miettiä. Käteisen osuus on ollut koko alkuvuoden hyvin maltillinen vaihdellen 1-5 prosentin välillä.

Vuokra-asuntoja oli kvartaalin lopussa yksi, jonka osalta ei tapahtunut muutoksia aiempaan. Asunto oli koko kauden vuokrattuna. Olen maksanut lainaa sen verran reilumpaa tahtia pois, että kassavirta on pysynyt juuri ja juuri reilun kympin verran plussalla. Asuntoon kohdistuvaa lainaa oli kvartaalin lopussa enää alle 5%. Lainaa makselin pois, koska halusin pedata paikkaa muutamalle muulle peliliikkeelle.

Alla vielä kulunut jakso numeroina:

Tämä sisältää yhteensä 281,12 euroa netto pääoman lisäystä koostuen seuraavista:
  • Maksetut osingot 27 euroa
  • Maksetut tuotot rahastoista 110 euroa (uudelleensijoitettu)
  • Oman pääoman lisäys 190 euroa helmikuussa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukusuositus

Salkku Q2/2021

Heinäkuu on jo ehtoon puolella ja poikkeuksellisen lämpimät kelit ovat pitäneet huolen siitä että läppärin vetovoima on ollut minimaalinen. ...

Luetuimmat tekstit