13. toukokuuta 2019

Lady of the house

Ajattelin, että näin alkumatkasta sopisi esitellä itsensä muutamalla sanalla. Mietin pitkään ennen kirjoittamisen aloittamista kuinka paljon omilla kasvoilla haluan tätä tehdä. Vielä toistaiseksi päädyin kirjoittamaan nimimerkin takaa, tämä helpottaa erityisesti euromäärien rehellistä avaamista.

Olen kolmenkympin loppusuoralla oleva naisihminen pääkaupunkiseudulta. Syvempään luonneanalyysiin en lähde, mutta määrittelisin itseni analyyttiseksi, rauhalliseksi ja introvertiksi ihmiseksi.

 
Jalat maassa ja pää pilvissä. Reissukuvia Pariisista ja Milanosta.

Koulutustaustani on IT-puolelta, tosin en tainnut koskaan tietää mikä minusta tulee isona, joten opintoja löytyy poikkitieteellisesti myös kauppiksen ja teknillisen puolelta. Lisäksi olen suorittanut rahoitusalan ammattitutkinnon. Useamman sattuman kautta olen ajautunut töihin isoon kansainväliseen taloon myyntityöhön, jossa teen töitä suomalaisten ja pohjoismasten asiakkaiden parissa.

Olen pienestä pitäen ollut säästäväinen ihminen ja monet kerrat tulikin kerättyä taskurahoja pikkuhommilla ja säästettyä milloin polkupyörään, milloin tietokoneeseen. Ensimmäiset kosketukset osakkeisiin sain Soneran listautuessa pörssiin. Olin tällöin vielä alaikäinen ja vanhemmat ihmettelivät merkintälomaketta (aikaa ennen digiä!), johon tulin hakemaan huoltajan allekirjoitusta. Teliaa löytyy salkusta edelleen!

Sijoittamiseni on ollut aktiivisinta opiskeluaikana, jolloin muun muassa rahoitin ensiasuntoni keittiörempan Nokian päivätreidauksella. Työelämän viedessä maailmalle sijoittaminenkin unohtui, tai pikemminkin muutti luonnettaan passiiviseen suuntaan.

Elämäntilanteeni koki vastikään suuren muutoksen, eron jälkeen löysin elämäni rakkauden ja meidän talouteen saapui pieni lapsi. Ehdin elää ennen tätä jonkin aikaa hyvin itsekästä sinkkuelämää käyttäen paljon rahaa matkusteluun ja viihteeseen, toisinaan myös materiaan. Tämän mahdollisti suopea palkkakehitys työelämässä. Äidiksi tulo muutti elämäni kertaheitolla lähes päälaelleen. Olen tästä muutoksesta äärettömän onnellinen. Perhe-elämän lisäksi olen myös "palannut juurilleni" viisaan ja maltillisemman rahankäytön osalta.

Matkustamiseen on kulunut rahaa,
toisaalta saavutettua henkistä pääomaa ei rahalla voi mitata

Pidän kirjoittamisesta ja lukemisesta, valitettavasti molemmat ovat jääneet elämässä muiden kiireiden jalkoihin. Toivon että blogin kirjoittaminen antaa minulle ahaa-elämyksiä ja auttaa tarkastelemaan omaa rahan kulutusta ja sijoituskäyttäytymistäni laajemmasta näkökulmasta. Tarkoitus on keskittyä sijoituspäiväkirjan kirjoittamiseen ja pohtia satunnaisia aiheita siinä ohessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukusuositus

Salkku Q2/2021

Heinäkuu on jo ehtoon puolella ja poikkeuksellisen lämpimät kelit ovat pitäneet huolen siitä että läppärin vetovoima on ollut minimaalinen. ...

Luetuimmat tekstit