3. huhtikuuta 2021

Maaliskuun tapahtumat - Ortex listautuminen ja extra pääomaa salkkuun

Kuvat Unsplash, Orthex, Unsplash, Unsplash

Kuukausi vaihtui jälleen, joten on aika katsoa taaksepäin mitä maaliskuussa tapahtui. Maaliskuusta jäi päälimmäisenä mieleen normaalia suurempi kauppojen määrä omassa osakesalkussa. Muutoin kuukausi aloitettiin laskuvireessä, varsinkin uusiutuvan energian kohteet laskettelivat alkuvuoden huipuista. Pelko korkojen noususta ja inflaatiopeikko nostivat päätään. Tämän johdosta markkinoilla nähtiin sektorirotaatiota turvallisempiin kohteisiin ja omassa salkussa erityisesti Nordea, Tokmanni ja Olvi nousivat selkeästi indeksiä paremmin. Sijoitusteni arvo nousi maaliskuussa yhteensä 1451,55 euroa, pääsalkkuni voitti niukasti indeksin.

Päätin myös pitkän empimisen jälkeen avata itselleni osakesäästötilin jonne ostin muutamaa ostolistalla ollutta osaketta tuottamaan tasaista osinkoa (Capman, Fortum sekä TietoEVRY). Tämä johti siihen, että lisäsin maaliskuun aikana poikkeuksellisen paljon uutta pääomaa sijoitussalkkuun, yhteensä 5699 euroa normaalin parin tonnin sijaan.

Osakesäästötilin avaaamisen myötä kahta sijoituksistani, Capmania ja Fortumia löytyy sekä OST:lta että arvo-osuustilillt. Pohdin onko näitä mielekästä hankkia alkuunkaan OST:lle, mutta Nordnetin alemmat toimeksiantokulut sekä osinkojen verottomuus kallistivat vaa'an osakkeiden OST:lle hankkimisen puolelle. Katson vielä myynkö osakkeet pois arvo-osuustililtä vai pidänkö ne arvo-osuustilillä sopivaan myyntihetkeen saakka..

OST-hankintojen lisäksi myin helmikuussa listautumisesta ostetut Kreaten osakkeet pienellä voitolla ja osallistuin Orthexin antiin, joka kiinnosti itseäni enemmän kuin edellä mainittua Kreate. Merkitsin 300 osaketta, mutta harmikseni sain annista vain 62 osaketta. Niinpä ostin kaupankäynnin alettua varovaisesti 100 osaketta lisää. Jälkikäteen katsottuna olisi pitänyt luottaa omaan näkemykseen vahvemmin, Orthex on nimittäin ollut mukavassa nousussa pörssitaipaleensa alkumetreillä. Ostin myös Nordean arvo-osuustilille uutena Norjalaisen AKER:in osakkeita, joita on tarkoitus ostaa kerran kvartaalissa palvelumaksujen välttämiseksi. 

Osakkeiden lisäksi lisäsin 2613,48 euroa korkotalletuksiin. Tarkoituksena on varautua loppuvuoden pienempiin tuloihin, näistä voi tarpeen vaatiessa nostaa rahaa elämiseen tai yllättäviin kuluihin. 

Vuokratuloa tuli maaliskuussa yhteensä 1788,57 euroa nettona, josta on vähennetty myös yhden kohteen ylimääräisenä peritty yhtiövastike 102 euroa. Summa on edellistä kuuta isompi, sillä parillisina kuina maksan ennakkoverot, jotka eivät siis maaliskuussa rasittaneet tulovirtaa. Summa tulee toki vielä elämään hieman lopullisen verotuksen valmistuttua, mutta tämä antaa hyvin kuvan siitä paljonko tuloa jää käteen kulujen ja verojen jälkeen. Kassavirta vuokraustoiminnasta on edelleen reilusti positiivinen myös lainanlyhennysten jälkeen, lyhensin nimittäin maaliskuussa sijoituslainoja 1117,53 eurolla, eli maaliskuulta jäi näin 671,04 euroa nettotuloa. Muut henkilökohtaiset lainat lyhenivät yhteensä 1787 eurolla. 

Maaliskuu 2021
Varat
Lisätty pääoma sijoituksiin5699,59 euroa
Lisätty pääoma talletuksiin2613,48 euroa
Osingot, netto63,82 euroa
Sijoitusten arvonnousu1451,55 euroa
Muutos 9828,44 euroa
Velat
Asuntolaina-1337,00 euroa
Sijoituslainat-1117,53 euroa
Muu luotto-450,00 euroa
Muutos - 2904,53 euroa
Nettovarallisuus muutos12 732,97 euroa
Velkaantumisaste49,2%

Reilumman pääoman lisäämisen myötä nettovarallisuuteni kasvoi maaliskuun aikana ennätyslukemalla, nousten yhteensä 12 732,97 eurolla ja velkaantumisaste putosi alle 50%:in ollen 49,2%.

Päättyneen kvartaalin osalta käyn vielä erillisessä julkaisussa läpi mistä varallisuuteni koostuu. Kaikki kvartaaliraportit, uusimmasta vanhinmpaan löydät täältä ja aiemmat kuukausiraportit taas täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukusuositus

Salkku Q2/2021

Heinäkuu on jo ehtoon puolella ja poikkeuksellisen lämpimät kelit ovat pitäneet huolen siitä että läppärin vetovoima on ollut minimaalinen. ...

Luetuimmat tekstit