16. toukokuuta 2019

Huhtikuun 2019 raportti

Toukokuu on jo puolivälissä, mutta palataan hetkeksi huhtikuuhun. Huhtikuu oli selkeästi tapahtumarikkaampi kuin koko muu alkuvuosi yhteensä.

Mainitsin aiemmin maksaneeni sijoituslainaa rivakampaan tahtiin. Huhtikuussa nimittäin kuittasin vanhan sijoituslainan pois, kun vuosi sitten aloitettu prosessi huipentui vapun alla uuden sijoitusasunnon ostoon. Uutta lainaa onkin sitten makseltavaksi taas 6-numeroinen summa! :)

Rouva Jenny Josefinan jalanjäljissä asuntoa ostamassa...

Itse lainaneuvotteluprosessissa oli muutamiakin kiinnostavia käänteitä. Kävin lainaneuvottelut kahteen kertaan keväällä 2018 ja alkuvuonna 2019. Huvittavaa on, että sain nyt äitiyslomalla lainan paremmilla ehdoilla kuin 2018 kilpailuttaessani, jolloin olin töissä ja raskaudesta ei vielä tarvinnut mainita. Toisekseen, pankeilla taitaa olla edelleen asuntolaina-asiakkaita jonoksi asti, sillä tuntui että useamman pankin osalta palvelu kulki yllättävän laiskasti ja tasossa mentiin rimaa hipoen. Eräs pankeista ei esimerkiksi koskaan palannut lainaneuvottelutapaamisen jälkeen.

Huhtikuulle osui myös toisen sijoitusasunnon suurempi kertamaksu ilmanvaihtoremontista. Veroteknisistä syistä maksoin osuuteni kerralla pois, sillä kertasuoritukset näillä näkymin tuloutetaan ja pääomavastikkeet rahastoidaan. Näin saan neljän tonnin kertasuorituksen verovähennyksiin. Maksun rahoitin viime vuoden tulospalkkiosta, joka maksettiin huhtikuussa.

Osakkeet ja rahastot olivat huhtikuun lopussa vuoden korkeimmassa arvossaan loistavan alkuvuoden jäljiltä. Osakesalkku kasvoi huhtikuussa 4,82% päätyen kaiken kaikkiaan 7,49% plussalle vuoden alusta.  Huhtikuussa maksettiin suurin osa salkkuni vuoden osingoista, yhteensä 712,97 euroa ennen veroja. Tein myös pienen oston Nordeaa (á 7,025 eur), koska uskon Nordean panostaneen vahvasti Compliance-työhön ja siitä huolimatta osake otti reilusti osumaa rahanpesuepäilyjen vuoksi.


Huhtikuun muutokset:
Nordnet osakesalkku: 4,82% (YTD +6,48%)
Maksetut osingot: 534,40 eur (ennen veroja 712,97e)
Oman pääoman lisäys: 350 eur

Lainaa maksettu 2020,75 eur
(auto 500 eur, omat asuntolainat 737 eur ja sijoituslaina 380 eur)

Tavoitteena toukokuulle olisi kasvattaa osakesalkku yli 15ke arvon, katsotaan miten käy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukusuositus

Salkku Q2/2021

Heinäkuu on jo ehtoon puolella ja poikkeuksellisen lämpimät kelit ovat pitäneet huolen siitä että läppärin vetovoima on ollut minimaalinen. ...

Luetuimmat tekstit