4. kesäkuuta 2019

Sijoitusasunto no 2 numeroina

Mainitsin huhtikuun yhteenvedossa hankkineeni toisen sijoitusasunnon. Kaiken kaikkiaan prosessi oli pitkä, sillä muu elämä hidasti alkuun pääsyä. Ehdin myös tarjota toisesta kohteesta, josta olisin saanut paremman vuokratuoton, mutta valitettavasti jäin tarjouskilpailussa tonnin voittajasta. Vieläkin harmittaa!

Mutta, pidemmittä puheitta, uuden kohdeen laskelmat!

Sijoitusasunto no 2 on 17m2 yksiö Helsingin kantakaupungin kupeesta. Alue on trendikäs ja neliöhintojen nousu on ollut Helsingin kärkeä viime vuodet. Halusin kohteen, joka on helppo saada vuokralle eikä suurempia remontteja ole näköpiirissä. Alunperin etsinnässä oli isompi asunto, mutta halusin pysyä Helsingin markkinoilla ja totesin että tällaisen löytäminen niin että sijoitettu summa ja tuotto pysyvät järkevinä on äärimmäisen vaikeaa.

Asunnon hankintahinnaksi tuli hieman reilu 135.000, jonka lisäksi sain muutaman tonnin yhtiölainan maksettavaksi. Kohde on rahoitettu 100% velkarahalla. Kohteen vuokratuotto on noin 4%, ja vaikkakin yhtiökokous on valtuuttanut hallituksen perimään kaksi ylimääräistä vastiketta on pienen yksiön kohdalla näiden vaikutus marginaalinen. Kassavirran osalta Helsingissä on melko vaikeaa löytää kohteita, joissa kassavirta olisi positiivinen. Tämän "ongelman" ratkaisin niin, että maksoin samalla ensimmäisen sijoitusasunon jäljellä olevan lainan pois ja yhdistin sen tähän uuteen lainaan. Näin kokonaiskassavirta kasvoi mukavasti.


AIEMMINNYT
Lainanlyhennys405 eur/kkLainanlyhennys660 eur/kk
Bruttokassavirta188 eur/kkBruttokassavirta409 eur/kk
Nettokassavirta10 eur/kkNettokassavirta110 eur/kk

Käytännössä siis kassavirta 11-kertaistui aiempaan verrattuna, vaikka se kohdetta yksistään tarkastelemalla olisi pakkasen puolella. Tiedän, että osa on vakaasti sitä mieltä, että jokaista kohdetta pitäisi tarkastella omanaan niin kassavirran kuin vakuuksien osalta, mutta omalla kohdallani tavoittelen kasvavaa kassavirtaa. Tällä hetkellä sijoitusasunnot tuovat verojen jälkeen yli 100 euroa kuussa joko elämiseen tai uudelleen sijoittamiseen. Ja mikä parasta: sijoitusasunto meni vuokralle samana päivänä kun allekirjoitin asunnon kauppakirjat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukusuositus

Salkku Q2/2021

Heinäkuu on jo ehtoon puolella ja poikkeuksellisen lämpimät kelit ovat pitäneet huolen siitä että läppärin vetovoima on ollut minimaalinen. ...

Luetuimmat tekstit