4. toukokuuta 2021

Huhtikuun tapahtumat - tasaista etenemistä ja Amazon uutena salkkuun

Kuvat Unsplash, Unsplash, MetsoOutotec, Unsplash

Vappu on taas juhlittu vuodelta 2021 ja siman nautiskelun jälkeen on hyvä katsoa mitä kaikkea huhtikuussa tapahtui. 

Huhtikuussa osakkeet takoivat jälleen salkkuuni ennätyslukuja vaikkakin pääsalkku valahti harmilisesti ATH-lukujen alle huhtikuun lopussa. Muutoin huhtikuu oli aikamoista hurlumheitä - pörssissä nähtiin useampi positiivinen tulosvaroitus (UPM, Kesko, Uponor, Valmet sekä Rapala) ja omaan salkkuun osui useita vahvoja Q1-tuloksia. Salkussani suorittivat vahvasti muun muassa MetsoOutotec, TietoEvry sekä finanssisektorin osakkeet (Nordea, eQ ja Capman), mutta todellisen pommin pudotti Nokia, jonka tulos oli yli kaikkien ennusteiden. Tahatonta komiikkaa - joka oli harvinaista herkkua erityisesti pitkään Nokiaa holdanneelle - syntyi Indresin tuloslivessä analyytikon aprikoidessa lukeeko lukuja oikeasta raportista Nokian lyödessä ensimmäisen kvartterin luvut pöytään. 

Huhtikuussa tapahtumia oli määrällisesti maaliskuuta vähemmän: ostin kolmea osaketta salkkuun eikä myyntejä ei ollut yhtään. Ostoista yksi oli lisäys MetsoOutoteciin hieman ennen osaria ja tämän lisäyksen myötä MetsoOutotec kasvoi salkkuni toiseksi suurimmaksi omistukseksi. Kaksi muuta ostoa olivat kokonaan uusia hankintoja Nordean salkkuun: 3M ja Amazon. Molemmat hankin Nordean osakesäästöpäivänä, jolloin ostokulut olivat yhden euron. Tarkoitus on vähentää maariskiä ja hankkia osakkeita kasvavassa määrin myös Suomen ulkopuolelta. 3M tulee salkkuun eräänlaisena turvasatamana ja Amazonin osalta uskon heidän cloud-liiketoimintansa kasvavan vahvasti jatkossakin. Ainakin Q1-osarin perusteella hyvältä näyttää. 

Huhtikuun aikana Nordnetin salkut tuottivat 4,84% ja Nordean 6,52%, eli omalta osaltani olen hyvin tyytyväinen pestessäni sekä kotimaisen että jenkki-indeksin (OMXHPI +4,21% ja DJI +2,70%). Nyt kun käytettävissä on ollut enemmän aikaa on ollut mielenkiintoista seurata omaa suoriutumista juurikin esimerkiksi indekseihin. Vaikka en sinällään tavoittele indeksien voittamista niin onhan se mukava tunne huomata että on ainakin joskus onnistunut poimimaan sellaisia osakkeita, jotka pärjäävät indeksiä paremmin.

Rahastojen osalta täytyy todeta että eQ:n Pohjoismaiset pienyhtiöt -rahasto on tehnyt järjettömän hyvää tulosta: huhtikuun kehitys oli 10,42%. Olen miettinyt että vaihtaisin osan kyseisestä rahastosta esimerkiksi heidän kiinteistörahastoon, sillä näen edelleen mahdollisuuden rivakammalle laskulle yhtiöissä, joiden arvostus on noussut kovasti kuluvan vuoden aikana. Kiinteistörahastojen seuraava merkintäikkuna on kesäkuun lopussa, joten ehdin vielä miettiä tätä peliliikettä tovin.

Vuokratuloa tuli maaliskuussa yhteensä 1218,09 euroa nettona. Huhtikuulle osui sekä ennakkoverot että yksi ylimääräinen vastike. Näin kassavirtaa jäi lainanlyhennysten jälkeen vain 165,82 euroa, mutta ylimääräisistä kuluista huolimatta kassavirta pysyy positiivisena. Ja summahan tulee vielä elämään hieman lopullisen verotuksen valmistuttua. Sijoituslainat lyhenivät huhtikuussa 1052,27 eurolla ja henkilökohtaiset lainat 1787 eurolla. 

Huhtikuu 2021
Varat
Lisätty pääoma sijoituksiin5074,45 euroa
Lisätty pääoma talletuksiin0 euroa
Osingot, netto261,17 euroa
Sijoitusten arvonnousu2294,87 euroa
Muutos 7630,49 euroa
Velat
Asuntolaina-1337,00 euroa
Sijoituslainat-1052,27 euroa
Muu luotto-450,00 euroa
Muutos - 2839,27 euroa
Nettovarallisuus muutos10 469,76 euroa
Velkaantumisaste48,6%

Huhtikuussa lukumääräisesti suurin määrä yrityksiä maksoi osinkojaan (yhteensä 261,17 euroa netto). Toukokuun osinkokertymä tulee kuitenkin olemaan euromääräisesti suurempi. Näillä tapahtumilla nettovarallisuuteni kasvoi huhtikuun aikana yhteensä 10 469,76 euroa, noin 2600 euroa vähemmän kuin maaliskuussa. Maaliskuussa lisäsin kuitenkin ennätysmäärän uutta rahaa salkkuun, joten tulos on kuitenkin oikein hyvä. Velkaantumisaste jatkaa tasaista laskuuan ollen nyt 48,6%.

Tarkempi erittely varallisuudestani euromäärineen löytyy täältä ja kaikki aiemmat kuukausiraportit löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huhtikuun tapahtumat - tasaista etenemistä ja Amazon uutena salkkuun

Kuvat Unsplash, Unsplash, MetsoOutotec, Unsplash Vappu on taas juhlittu vuodelta 2021 ja siman nautiskelun jälkeen on hyvä kats...