6. kesäkuuta 2019

Nordnetin osinkokampanja - ämpäreitä jaossa

Nordnet lanseerasi toukokuun lopussa kampanjansa osinkorahojen uudelleensijoittamiseksi. Kampanja päättyi eilen. Päädyin laittamaan kevään osingot (ja vähän muutakin) takaisin Suomi-osakkeisiin. Seuraavassa ostokseni ja hieman pohdintaa niiden takaa.

Mistä Nordnetin osinkokampanjassa on kyse?

Nordnetillä on ollut aika-ajoin vastaavia kampanjoita, mm. Black Friday (jenkkiosakkeet ilman ostokuluja) ja Norjan kansallispäivä (Norjan pörssin ostot ilman kuluja).

Kuva Nordnet uutiskirje
Tällä kertaa oli vuorossa maksimissaan 200 euron ostot 0,99e välityspalkkioilla viikon ajan touko-kesäkuun vaihteessa. Kampanja on erityisen hyvä olemassa olevien omistusten kasvattamiseen. Kannattaa nimittäin huomioida, että vaikka ostokulut ovat halvat, maksetaan myynneistä normaalit palkkiot. Tällöin palkkiot myydessä pääsevät helposti syömään suuren osan kertyneestä tuotosta. 

Kuvitteellisena esimerkkinä: ostan yrityksen X osaketta 200 eurolla ja maksan 0,99 euroa kuluja. Vuoden lopussa totean tarvitsevani rahaa parempaan kohteeseen. Niinpä haluan myydä hienossa +10% nosteessa olevan sijoitukseni yritykseen X. Saan myydessä 220 euroa, josta vähennän osto- ja myyntikulut. Kuvitellaan myyntikulujen olevan 7 euroa (olen vaikkapa OSKL:n jäsen tai tehnyt vähintään yhden kaupan edellisessä kuussa). Tällöin 20 euron voitosta jääkin käteen 12,01 euroa (20-0,99-7 euroa). Kymmenen prosentin sijaan tuotoksi muodostuu 6% (12,01/200*100). Esimerkissä ei ole mainittu osakkeen hintaa, sillä huomioitavaa on ettei ostettu kappalemäärä vaikuta tuottoon. Eli on aivan sama saako 200 eurolla 5 vai 500 osaketta!

Omat ostoni

Sitten asiaan, eli noudatinko itse omia oppejani? Osinkoja oli kertynyt useampia satasia, lisäksi kampanja-ajalla laitoin sisään touko- ja kesäkuun pääoman lisäykset. Olin miettinyt valmiiksi kaksi lisäystä olemassa oleviin omistuksiin (eQ ja Nokia), näiden lisäksi olin päättänyt sijoittaa yhteen uuteen kohteeseen parin erän verran, sillä tulisin hankkimaan osaketta omaan salkkuuni myöhemmin lisää (Olvi).

Naputtelin ensimmäiset toimeksiannot sisään perjantaina suunnitelman mukaan ja ostin päivän aikana kaksi kertaa 6 kpl Olvin osakkeita. Seuraavalla viikolla totesin, että alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen en osta Nokiaa lisää ja pilkin maanantaina salkkuuni lisää Olvia ja eQ:ta.


Ajattelin, että tämä kampanja olisi tällä hyvä. Keskiviikkona, kampanjan viimeisenä päivänä iski kuitenkin muoviämpärisyndrooma. Itselläni on seurannassa joukko mielenkiintoisia yrityksiä, jotka koen potentiaalisina sijoituskohteina. Seuraan näiden alta kymmenen yrityksen avainlukuja ja tulosjulkistuksia. Nyt kävikin niin, että menin keräämään näitä firmoja salkkuun keksien itselleni perusteluita, miksi voisin poiketa ennakkoon mietitystä strategiasta. Perustelin ostot muun muassa näin: "seuraaminen on mielenkiintoisempaa pienellä panostuksella omassa salkussa", "ainahan harrastukset maksavat" ja "tarkoitukseni on kuitenkin ostaa näitä osakkeita salkkuun"! 

Niinpä, ei mennyt ihan nappiin tämä kerta, nyt yhden firman sijaan pelimerkkejä pitäisi kerätä kolmeen eri kohteeseen. Tässä on hyvä esimerkki siitä, että askelmerkit kannattaa miettiä ennakkoon ja laittaa toimeksiannot kiinni ja sulkea kone. Tässä tapauksessa olisi pitänyt varmaankin poistaa Nordnetin appi kännykästä!

Kaiken kaikkiaan kiva mainoskamppis, josta ei käytännössä ole pahemmin hyötyä. Ennemmin ottaisin pienen alennuksen NN:n hinnastoon, josta olisi jo oikeasti hyötyä sen verran että oma kaupankäynnin aktiivisuus todennäköisesti kasvaisi.

Niin, ja nämä kaksi mukaan poimittua osaketta olivat Capman ja Citycon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukusuositus

Salkku Q2/2021

Heinäkuu on jo ehtoon puolella ja poikkeuksellisen lämpimät kelit ovat pitäneet huolen siitä että läppärin vetovoima on ollut minimaalinen. ...

Luetuimmat tekstit